VIDEO: Od Eiffelovky k soše Svobody za pár minut! Pohled na miniatury v tomto parku vás ohromí
Park miniatur Miniwelt v sousedním Sasku. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Chemnitz – Myslíte si, že je nemožné stát v jedenáct hodin pod pařížskou Eiffelovou věží a o půl hodiny později se fotit před sochou Svobody z New Yorku? Je jedno míst nepříliš vzdálené od Ústeckého kraje, kde se vám to povede. Jmenuje se Miniwelt.

Miniaturní svět najdete v saském městečku Lichtenstein nedaleko Chemnitz. Úplně nejjednodušeji se tam dostanete od Drážďan (ze severních částí Ústeckého kraje) či přes Marienberg, když přejedete přechod na Hoře Svatého Šebestiána na Chomutovsku.

Rok 2019 je pro Miniwelt navíc velmi zvláštním rokem, protože slaví 20. narozeniny. Po celém světě tu můžete cestovat už od 15. července 1999. Postupem času svět rostl - počet budov se změnil, stejně jako tvář kulturní krajiny parku. Stromy a keře se zvětšily a miniaturní svět se stal relaxační zelenou oázou.

Od svého otevření v létě roku 1999 park navštívilo více než 1,9 milionu návštěvníků. Není co divu. Pohled na světoznámé miniaturní budovy v měřítku 1:25 vás ohromí. Na ploše pěti hektarů mohou návštěvníci očekávat památky od starověku po současnost.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=Bw2KS7A0OQU

Miniwelt obsahuje více než 110 památek v již zmíněném měřítku. Z toho je 25 budov zahrnutých ve světovém dědictví UNESCO. Je tu šest ze sedmi starověkých divů světa. V miniaturním světě je zastoupeno 26 zemí, z toho 11 hlavních měst. Najdete tu vynikající umělecká díla, jako je drážďanský Frauenkirche, postavený z pískovce ze stejného lomu jako originál.

Vstupné Miniwelt včetně digitálních programů v Mini vesmíru činí dvanáct Eur pro dospělého, děti od pěti let platí osm Eur. Rodiny o dvou dospělích a až čtyřech dětech si musí připravit 35 Eur.

Otevírací doba je do 3. listopadu 2019 denně od 9 do 18 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru