Kam na výlet za sněhem? Udělejte si procházku na Medvědí skálu
Teple se oblečte, ale výhledy stojí za to. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Krušné hory - Vyrazte shodit nabraná kila po svátcích a přitom se kochejte přírodou! Vydejte se do Krušných hor na Medvědí skálu.

Trasa není nijak náročná. Doporučujeme vyrazit z Lesné na Medvědí skálu. Trasa měří necelých 5 kilometrů, což je krásná hodinová procházka, kterou zvládnou i děti. Teple se ale oblečte. Na horách totiž leží několik centimetrů sněhu. Z Medvědí skály je za pěkného počasí krásný výhled po okolí a je vidět i Jedlová hora vzdálená několik kilometrů.

Medvědí skála je druhá nejvyšší hora Mostecka. Hoře dal název poslední medvěd, který tu byl v 18. století zastřelen. Vrchol tvoří asi sedm metrů vysoká homole, na kterou lze vylézt po kamenných schodech.

Fotogalerie

Z vrcholu je možný rozhled po různých místech Mostecka, od Hory Sv. Kateřiny přes Jeřabinu, Loučnou, Litvínov, Bořeň, Milešovku, Hvěvín až po Klínovec.

V roce 1863 byla Medvědí skála vybrána rakouskými a saskými zeměměřiči jako jeden z opěrných bodů při tvorbě evropské triangulační sítě. Proto tam také stával triangulační sloup a okolo něj byla trámová věž. Stavba se ale neudržovala, a tak se někdy okolo roku 1905 zřítila.

Kudy tam

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru