VIDEO: Poznejte jedinečnou stavbu v zámeckém parku, která funguje také jako rozhledna
Novogotický templ. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Krásný Dvůr – Znáte Novogotický templ v zámeckém parku v Krásném Dvoře na Podbořansku? Už tři roky je po své velké rekonstrukci přístupný veřejnosti. Můžete vystoupat i na jeho vršek, funguje tak i jako rozhledna.

Templ na sebe již zdálky poutá pozornost návštěvníků. Z výšky můžete shlédnout nejen část rozlehlého parku, ale jsou vidět také Krušné či Doupovské hory.
Jak se k němu dostat? Nejsnazší je nechat auto na velkém parkovišti u zámku a vydat se k němu přes park zhruba půlhodinovou procházkou. Dovedou vás k němu směrové tabule.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=voeuaUfxL3w

Obnova Novogotického templu v zámeckém parku v Krásném Dvoře byla financována z Finančních mechanismů Evropského hospodářského prostoru a Norska. Projekt byl realizován v letech 2014–2017 a zahrnoval komplexní stavební obnovu objektu včetně zhotovení kopií původních vitrážových oken, repliky vyhlídkové lávky a restaurování sochy polního maršála Schwarzenberga.

Celková částka na obnovu činila 20,3 milionů korun, přičemž příspěvek z EHP činil13 073 781 korun. Významným podílem přes 7 milionů korun pak přispělo Ministerstvo kultury.

Kudy tam


Cena základní vstupeny pro dospělého do interiéru templu i na vyhlídku činí 60 korun. Vstup do parku je zdarma. Celodenní parkování u zámku stojí padesátikorunu.
V červnu je památka otevřena od úterý do pátku od 13 do 16 hodin, o víkendech od 11 do 17. hodin. Během prázdnin od úterý do pátku mezi 10. a 17. hodinou, o víkendech mezi 10. a 18. hodinou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru