VIDEO: Běžkaři mají Lesnou v oblibě. Na místních pláních nemusejí do velkých kopců
Běžecké trasy na Lesné.
Výlety

Krušné hory - Stačí dvacet minut jízdy autem z Mostu nebo Chomutova, a ocitáte se uprostřed netknuté přírody. V zimě je zde ráj běžkařů. Pojďte se s námi seznámit s běžeckými trasami v okolí Horského hotelu Lesná.

Zdejší trasy jsou součástí jedinečné Krušnohorské lyžařské magistrály. Upravované běžecké stopy spojují Lesnou s dalšími zimními středisky Krušných hor. „Staráme se o necelých padesát kilometrů běžeckých stop směrem na Svahovou, Pyšnou, Novou Ves v Horách a Horu Svaté Kateřiny,“ přibližuje Antonín Herzán z Horského hotelu Lesná. Podle něj je Leseňská pláň oblíbená pro svůj výškový profil. „Tady na té placce mohou běžkaři bez velkého zatížení kroužit dokola,“ dodává.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=TEuJqkundiQ

Na Lesnou můžete vyrazit i bez svého vybavení. Běžkařské náčiní si zapůjčíte v soukromém turistickém informačním centru. To se u nás běžně nevidí. „Snažíme se být rodinný areál, aby si tady dokázal napříč generacemi užít každý,“ přibližuje Antonín Herzán.

Až si sundáte běžky, můžete se podívat třeba do místního Krušnohorského muzea. Replika hrázděného domu opravdu stojí za to. A v horském hotelu se můžete i dobře najíst. Doporučit lze třeba místní vyhlášenou svíčkovou.

horsky hotel lesna1475

Horský hotel Lesná.

Údržba běžeckých stop v Krušných horách je možná díky podpoře Destinační agentury Krušné hory. „Destinační agentura pro letošní rok rozděluje více jak milion korun na údržbu běžeckých tras,“ vypočítává ředitelka agentury Petra Fryčková.

Dotace je rozdělena do osmi středisek od Loučné pod Klínovcem až po Petrovice, podle délky udržovaných stop. Celková délka tras je přes 250 km.

Letos mohou na údržbu své oblíbené trasy přispět i sami sportovci. Je to opravdu jednoduché. Na cedulce u nástupního místa na běžeckou stopu stačí namířit na QR kód, přes který je možné poslat finanční částku.

Přijeďte objevovat krásu Krušných hor.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru