VIDEO: Zoopark se mění. Ukázal nové chlupaté logo a vtipnou zvířecí kampaň. Bude tu jednou i nevšední hotel?
Pondělní krmení tuleňů. Už v tričku s novými obrázky. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

Chomutov – Tohle žeru, Já to nebyla, Největší tlapa v okolí… To je jen pár z nových sloganů, které budou ve spojení s kreslenými podobami zvířat a novým logem propagovat chomutovský zoopark. Měnit se začíná i informační systém uvnitř areálu.

Nové logo připomínající zvířecí srst nahrazuje dřívější logo se zubrem. Od pondělka se také začínají prodávat nové upomínkové předměty a trička s novou výtvarnou stylizací. Změnu poznáte i ve městě Chomutov. Na zastávkách bude nově červená „hladová“ panda, na plakátovacích plochách uvidíte mlsného tuleně a na lavičkách třeba plameňáka, který si „stojí na vysoké noze“.

Obnovou začíná procházet informační systém uvnitř zoo. „Už je hodně zastaralý a návštěvníkům při orientaci v areálu moc nepomáhá,“ říká ředitelka Věra Fryčová. Jak dodala, do budoucna chce zoopark frekventovaná místa v areálu obohatit rovněž o moderní architektonické prvky. U zvířecích výběhů a klecí začnete vídat nové cedule přibližující jednotlivá zvířata, které budou spadat do nového vizuálu.

Video

„Vizuální prezentace zooparku byla už několik let strnulá, nemoderní. Tabule u expozic přestávaly být čitelné a nemělo smysl je pouze obnovovat. Bylo zapotřebí realizovat v tomto směru změny, které zoopark zatraktivní,“ uvádí náměstek primátora David Dinda.

Město každoročně provoz zooparku dotuje zhruba třiceti až čtyřiceti miliony korun. „Musí hledat příležitosti, které generují finanční prostředky pro jeho rozvoj. A takovou příležitostí nepochybně je prodej dárků a upomínkových předmětů v atraktivním designu,“ dodal.

Podle jeho slov je do budoucna ještě velký prostor, jak služby zooparku rozšiřovat a generovat peníze na další vylepšení. David Dinda by si tu dokázal představit třeba nevšední ubytovací kapacity, podobně jako to mají v zoo ve Dvoře Králové.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru