CHEB – Kromě dobrého jídla si v letošním roce přijdou na své v chebském areálu Krajinka také milovníci piva. V květnu se totiž na Krajince uskuteční první ročník Festivalu piva.

Ten bude výjimečný tím, že se na něj návštěvníci nepřijdou opít, ale přijdou ochutnat z opravdu široké nabídky zlatého moku. „Počítáme, že na festivalu bude minimálně 15 minipivovarů. Chybět samozřejmě nebudou minipivovary z Karlovarska, ale těšit se můžeme na ty z Plzeňska či hlavního města. Myslím si, že si vybere opravdu každý,“ uvedl s úsměvem Filip Štěřík, jeden z organizátorů festivalu.

Své zastoupení bude mít také sousední Německo. „A bude to opravdová špička, protože na festivalu nebude chybět pivovar Erdinger Weissbrauerei, což je jednička na trhu s tradicí od roku 1886,“ doplnil.

K dobrému pivu samozřejmě patří také dobré jídlo. I na to organizátoři mysleli. „Nabídka jídla bude na festivalu také velmi bohatá, to mohu slíbit. Zaměřili jsme se samozřejmě na pokrmy, které se nejlépe hodí k pivu. Vybere si tedy každý,“ pokračoval Štěřík.

Celý festival bude doprovázet bohatý hudební program. „Stejně jako dobré jídlo, tak i dobrá hudba patří k pivu. V pátek návštěvníkům zahraje kapela Brutus, což je legenda českého bigbítu. V tentýž den ještě vystoupí kapela Buzerant, která svými songy určitě pobaví většinu přítomných. Už jen to, že v této kapele hraje na bicí Petr Čtvrtníček a zpěvákem je Leoš Noha mluví za vše,“ dodal organizátor festivalu, který začne v pátek 22. května kolem 17. hodiny a skončí v sobotu 23. května ve 22:00 hodin.

„V sobotu zahraje chebská 9. planeta či třeba The Silver Spoons, což je objev roku 2018 a kapela s obrovským potenciálem, o které v budoucnu ještě určitě uslyšíme. Vrcholem druhého dne bude vystoupení známé české kapely, kterou ale teprve odtajníme,“ dodal Štěřík.

A Festival piva rozhodně není určen pouze mužům. „To v žádném případě. Myslíme také na ženy a děti, takže přijít může opravdu každý a nikdo se nudit rozhodně nebude,“ pokračoval organizátor, který zároveň prozradil i něco dalšího.

„Návštěvníci se mohou těšit třeba na velký pivní stan, který bude představovat festivalovou arénu a její výzdoba bude odpovídat pivní tradici. Bude to velké a doufám, že se Festival piva bude lidem líbit a stane se z toho tradiční akce, protože si myslím, že v Karlovarském kraji máme skvělé pivo a minipivovary si podobnou akci rozhodně zaslouží,“ uzavřel Filip Štěřík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru