V rámci Regionálního dne železnice vyjedou na Karlovarsku parní vlaky
Ilustrační foto
Co se chystá

Karlovy Vary - ​O víkendu se uskuteční Regionální den železnice. Tento den se každoročně slaví v průběhu měsíce září jako vzpomínka na den 27. září 1825, kdy na svou první cestu vyjel vlak vynálezce parní lokomotivy George Stephensona. Tento vlak spojil britský Stockton a Darlington.

České dráhy vypraví po oba dva víkendové dny (17. a 18. září) historické vlaky v čele s parní lokomotivou Všudybylkou. Ta vyrazí v sobotu z Karlových Varů přes Bečov nad Teplou do Mariánských Lázní, v neděli se pak budou zájemci moci svézt z Karlových Varů do Ostrova nad Ohří nebo do Merklína.​

Zájemci o jízdu vlakem si mohou jízdenky zakoupit v den konání akce, a to ve stanicích Karlovy Vary, Karlovy Vary - dolní nádraží nebo přímo u personálu vlaku. Cestující mají možnost si zakoupit si jednorázové nebo síťové víkendové jízdenky.

Parní lokomotiva "Všudybylka" je oblíbenou lokomotivou osobních vlaků a lehkých rychlíků, a to zejména pro svoji snadnou obsluhu a dobrou přechodnost. Tento typ lokomotiv se vyráběl v několika sériích a modifikacích. Původní rakouská konstrukce byla ve Škodových závodech postupně upravována. Několik lokomotiv bylo vybaveno unikátním ventilovým rozvodem páry. Poslední dojezdily v pravidelném provozu v roce 1978.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru