Hořící trosky letadla, spousta mrtvých a raněných. Na Doupově právě probíhá největší cvičení všech záchranných složek
ilustrační foto: e-deniky.cz
Karlovy Vary

Doupov - Během dnešního dne (čtvrtek 13. září) se koná ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště letošní největší cvičení složek Integrovaného záchranného systému Karlovarského kraje. Námětem cvičení s názvem Aero 2018 je nehoda dopravního letadla.

Místo nehody by mělo simulovat okolo 50 autovraků na větší ploše, které představují části zříceného letadla. Některé z nich začaly hořet. Na místě jsou desítky figurantů, tedy částečně zraněných pasažérů letadla i těch, kteří nehodu nepřežili. Hasiči, záchranáři i další specialisté provádějí záchranné práce, třídění raněných, jejich odvoz do karlovarské nemocnice sanitkami a letecky. Akce se účastní včetně štábu, informačního centra, pozorovatelů a leteckých vyšetřovatelů okolo 400 záchranářů. Záchranné práce se plánují do 12 hodin, poté bude následovat pátrání v terénu po dalších osobách a vyšetřování příčin letecké katastrofy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru