VIDEO: Choval se jako šílenec! Motorkář nebezpečným způsobem ujížděl policejní hlídce, pátrá se po jeho totožnosti
Sokolovští policisté pátrají po neznámém motorkáři. Zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Sokolov - Sokolovští policisté vykonávali ve středu 24. října kolem 17. hodiny v Sokolově v ulici Stará Ovčárna dohled nad silničním provozem. V té době uslyšeli hlasitý zvuk motorky, která vyjížděla od čerpací stanice směrem na Vítkov. Motorkář jel dokonce několik vteřin jen po zadním kole a poté projel kolem policistů.

Motocyklista jel na crossové motorce se silničními gumami, bez registrační značky a bez předního a zadního světla. Byl oděn do tmavého crossové oblečení, na hlavě měl zelenočernou přilbu a na zádech batoh.

"Policisté se za ním ihned rozjeli a začali motorkáře pronásledovat. Za pomoci modrého výstražného znamení s červeným nápisem STOP POLICIE a zvukovým výstražným znamením se pokoušeli řidiče zastavit. Ten však na výzvy policistů nereagoval, přidal na rychlosti, začal předjíždět ostatní řidiče a snažil se policistům ujet. Ti ho i nadále pronásledovali a za užití megafonu ve vozidle ho vyzvali, aby zastavil.

Na křižovatce ulic Slovenská a Boženy Němcové dokonce zastavil, ale jen na chvilku, hned se zase rozjel a začal ujíždět přes travnatý porost, chodník a dokonce vjel do protisměru jednosměrné ulice. Následně pokračoval po chodníku, kde naštěstí nešli žádní chodci. Poté projížděl přes světelnou křižovatku, kde stála vozidla, mezi kterými prokličkoval a pokračoval v jízdě na cyklostezku do Královského Poříčí. V pronásledování jim pomáhala i další policejní hlídka společně s hlídkou městské policie. Na cyklostezce se poté policistům motorkář ztratil," popsala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

https://www.youtube.com/watch?v=8G_lwyRshhI

Řidič motocyklu se svým jednáním dopustil hned několika přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti na pozemních komunikacích. Opakovaně překračoval povolenou rychlost v obci, projížděl jednosměrnou ulicí v protisměru, jel po chodníku, nedával znamení o změně směru jízdy, nerespektoval dopravní značení, nedal přednost v jízdě několika vozidlům a neuposlechl výzvy policistů.

"Policisté nyní žádají širokou veřejnost o spolupráci při pátrání po neznámém motorkáři a jeho crossovém motocyklu, který svou bezohlednou riskantní jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Jakékoliv informace k motorkáři nebo jeho motocyklu, který je zachycen na videozáznamu, volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu," uzavřela Kateřina Krejčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru