VIDEO: Muži zásobovali pervitinem i marihuanou celé Chebsko. Drogy nabízeli zdarma nebo za protislužbu
Zdroj: policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - Dvaatřicetiletý muž z Františkových Lázní měl v různých měsících od ledna roku 2014 do prosince roku 2018 distribuovat drogy po celém Chebsku. Jednat se mělo o marihuanu a pervitin. Tyto dvě drogy měl pravidelně prodávat, nebo v některých případech poskytovat zdarma minimálně osmi osobám. Těm měl drogy obstarat i několikrát do měsíce. Například dvaatřicetileté ženě z Františkových Lázní měl pervitin prodat v rozmezí let 2014 až 2018 téměř ve sto případech.

Tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami pravomocně odsouzen okresním soudem v Chebu. V roce 2018 byl navíc v zahraničí za nedovolený dovoz omamných a psychotropních látek odsouzen k peněžitému trestu.

Kriminalisté tak zahájili trestní stíhání a dvaatřicetiletého muže obvinili ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Následně podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=HLViJgDeb2g

Zároveň chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Františkových Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Ten si měl od ledna do září minulého roku převážně ve Františkových Lázních od zmiňovaného dvaatřicetiletého muže obstarávat drogu pervitin, kterou měl následně poskytovat dalším osobám. Drogu měl muž většinou prodávat, nebo ji poskytovat za jiné protislužby.

Jednadvacetiletý muž byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení a jeho trestní stíhání bude probíhat na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru