​Karlovarští celníci zajistili přes 300 litrů alkoholu bez dokladů
Zajištěný alkohol. Foto: Celní správa
Karlovy Vary

Žlutice - Hned od začátku roku karlovarští celníci dál provádějí nejen kontroly tržnic, heren či EET, ale i další činnosti v rámci jejich kompetencí, jakou je například ochrana vnitřního trhu kontrolami v prodejnách. Zde se zajímají nejen o správné značení tabákových výrobků platnými kolky a alkoholu lihovými páskami, ale také o to, zda prodejci mají k těmto vybraným výrobkům doklady prokazující jejich zdanění.

"Začátkem tohoto týdne kontrolovali pracovníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj zdanění skladovaných a k prodeji nabízených lihovin v provozovně ve Žluticích na Karlovarsku, kdy kontrolovaná osoba nepředložila k části lihovin doklady prokazující jejich zdanění v souladu s ustanovením zákona o spotřebních daních. Celníci zajistili v prodejně přes 500 lahví (více než 300 litrů) alkoholu bez dokladů. Únik na spotřební dani byl předběžně vyčíslen na 30 tisíc korun," informovala Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Případ bude předán k doměření spotřební daně a dalšímu šetření na právní oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru