Kraj vyhrál boj o pozemky u Svatošských skal. Se stavbou nové lávky chce začít ještě letos
Foto: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarský kraj získá bezúplatným převodem pozemky u Svatošských skal nedaleko Karlových Varů, které jsou nyní ve vlastnictví státního podniku Česká pošta. Kraj tak bude moci zachovat volnočasový areál, jenž v místě sídlí, a postavit novou lávku přes řeku Ohři, po které bez problému projedou i vozy zdravotnických záchranářů. O bezúplatném převodu dnes rozhodla na svém jednání Vláda ČR.

Materiál pro jednání vlády ve věci návrhu na bezúplatný převod nepotřebného majetku státu, s nímž má právo hospodařit státní podnik Česká pošta, do vlastnictví Karlovarského kraje zpracovalo Ministerstvo vnitra ČR. Dokument prošel meziresortním připomínkovým řízením a vláda jej následně schválila i proto, že kraj požadoval převedení majetku z důvodu veřejného zájmu.

„Mám z toho velkou radost, do volnočasového areálu dál budou moci chodit rodiče s dětmi i další turisté, zachová se i lesní mateřská školka a další aktivity. Kraj také vybuduje novou lávku přes Ohři, protože ta stará už je nevyhovující a hlavně v cyklistické sezóně přetížená. Teď dokončujeme projektovou dokumentaci, až bude lávka hotová, budou ji moci využívat nejen cykloturisté, ale i záchranáři a další složky Integrovaného záchranného systému, kterým se tak velmi usnadní přístup do oblasti,“ uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Ta rovněž doplnila, že kraj zachová současný nájemní vztah s provozovatelem volnočasového areálu „dětského ráje“.

Kraj se snažil pozemky získat či odkoupit už delší dobu. Nedošlo ale k dohodě o ceně se státním podnikem Česká pošta. Zastupitelstvo Karlovarského kraje totiž schválilo kupní cenu v souladu se zákonem o krajích, která ale byla nižší, než požadovala Česká pošta. Bezúplatný převod však problém vyřešil. Se stavbou nové lávky by kraj chtěl začít ještě v tomto roce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru