OBRAZEM: Řidiči se nepoutají, ukázaly policejní kontroly na karlovarských silnicích
Dopravně bezpečnostní akce TISPOL. 9x foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V pondělí 11. března a v pátek 15. března proběhly po celém území Karlovarského kraje rozsáhlé dopravně bezpečnostní akce pod názvem „TISPOL“. Tyto dvě akce byly provedeny v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu, počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikací v kraji. Akce byly zaměřeny především na kontrolu používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů.

Pondělní akce se zúčastnily tři desítky dopravních a pořádkových policistů. Ti celkem zkontrolovali přes 300 vozidel, přičemž zjistili 62 přestupků. Všechny přestupky policisté vyřešili na místě pokutou, kromě 3, které oznámili na příslušný úřad k projednání. "Mezi nejčastější přestupky, které policisté řešili, bylo nepoužití bezpečnostních pásů a zádržných systému. Těch bylo celkem 17. Mezi další nejčastější přestupky patřil nevyhovující technický stav vozidel nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti," vyjmenovala karlovarská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Páteční dopravní akce, zaměřené především na pásy, se zúčastnilo 24 policistů. Policejní kontroly probíhaly na celém území Karlovarského kraje. Policisté v tento den zkontrolovali kolem 340 vozidel a zjistili 105 přestupků. Pokutou vyřešili 97 z nich a 5 oznámili na příslušný úřad. "Nejčastěji řešili i v tento den nepoužití bezpečnostních pásů, a to celkem v 37 případech. Mezi další časté přestupky patřil nevyhovující technický stav vozidel, celkem ve 24 případech. Obdobné akce budou do budoucna následovat," uzavřela Zuzana Týřová.

Foto

1803policie1

1803policie2

1803policie3

1803policie5

1803policie7

1803policie8

1803policie9

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru