Bezpečnostní opatření na Velikonoce: Policisté budou v ulicích i na silnicích
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V souvislosti s blížícími se velikonočními svátky budou policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje ve větší míře dohlížet na veřejný pořádek v ulicích, na bezpečnost v místech s větší koncentrací osob, ale také na řidiče motorových vozidel.

Vzhledem k tomu, že poslední tři roky platí první stupeň ohrožení terorismem, připravila i karlovarská policie na nadcházející velikonoční svátky adekvátní bezpečnostní opatření. Policisté budou během bezpečnostních opatření působit hlavně preventivně. Je tedy možné, že se návštěvníci na kulturních a společenských akcí, velikonoční trhů a případných dalších oslav svátků jara, mohou setkat s policisty s dlouhými zbraněmi. Jde pouze o preventivní opatření na ochranu občanů. Upozorňujeme, že v současné době nemáme žádné informace, že by v České republice hrozilo nějaké konkrétní riziko.

Z pohledu bezpečnosti na našich silnicích jsou Velikonoce jedním z nejtragičtějších období roku. Lidé cestují mnohdy na dlouhé vzdálenosti za svými příbuznými, se kterými chtějí prožít velikonoční svátky. Na silnice vyráží také motorkáři, kteří jsou natěšení po dlouhé zimě, až vyrazí na projížďky na svých strojích.

Dopravně bezpečnostní opatření bude v celém kraji probíhat od 17. dubna do 22. dubna 2019. O velikonočních svátcích lidé více popíjejí alkohol a bohužel se stává, že poté usednout i za volant motorového vozidla. Policisté se tedy zaměří zejména na zákaz požívání alkoholu a návykových látek, ale budou dohlížet i na dodržování ostatních předpisů zákona o silničním provozu. Například se zaměří na dodržování rychlosti, způsob jízdy, na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel apod.

V rámci kontrol dodržování zákazu požívání alkoholu proběhne během Velikonoc na předem vytipovaných rizikových stanovištích v Karlovarském kraji ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven celorepubliková preventivní akce „Řídím – piju nealko pivo“. V letošním roce se jedná již o 10. ročník. Zodpovědní řidiči, kteří před, nebo v průběhu jízdy nepožili žádný alkoholický nápoj a kterým v rámci běžné silniční kontroly orientační dechová zkouška ukáže nulovou hodnotu, obdrží v rámci realizace projektu jako odměnu nealkoholické pivo a jednorázový alkotest. Cílem celého projektu je rozšířit povědomí mezi řidiči o nealkoholickém pivu, které může být z hlediska dodržování zákona bezpečnou alternativou oblíbeného moku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru