Řidič při běžné silniční kontrole nadýchal přes dvě promile, měl i pozitivní test na drogy
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Chebsko - Policisté z obvodního oddělení Mariánské Lázně sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky osmatřicetiletému muži z Chebska.

Ten měl na konci května letošního roku řídit osobní automobil značky Volkswagen. V obci Dolní Žandov byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která ho při silniční kontrole vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,48 a 2,12 promile.

Následně se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel pozitivně na canabinoidy. Z těchto důvodů policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Po provedených úkonech se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

(JK)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru