V Chebu se sešli zástupci škol z celého kraje. Společně diskutovali o inkluzi
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Cheb - Na počátku června se v Chebu konala veřejná prezentace Školské inkluzivní koncepce a motivačního systému pro žáky ohrožené předčasným ukončením vzdělávání. Prezentace byla součástí projektu "Implementace Krajského akčního plánu 1 v Karlovarském kraji.

Mezi účastníky nechyběli zástupci všech mateřských, základních i středních škol v kraji. O jednotlivých tématech pak hovořili odborníci z Ústavu výzkumu a rozvoje vzdělávání Praha či z Národního institutu dalšího vzdělávání v Praze.

Na setkání byl představen strategický dokument, který upravuje podmínky vzdělávání pro všechny účastníky vzdělávacího procesu. „Inkluze vyvolává bouřlivé reakce nejen laické veřejnosti, ale i na odborné úrovni. Proto jsem velmi rád, že se pedagogové a další zainteresovaní sešli na jednom místě, aby mohli svými praktickými zkušenostmi přispět ke zlepšení situace ve vzdělávání v našem kraji, ale změnit by se měly i pracovní podmínky pedagogických pracovníků,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

Mimo jiné by měla být vytvořena pozice krajského koordinátora společného vzdělávání, který by měl přehled o realizaci jednotlivých aktivit. Dále by mohly školy organizovat dny otevřených dveří, aby se všichni zájemci měli šanci seznámit s tím, jaké příležitosti děti ve vzdělávání mají. Je zapotřebí také snížit administrativu pro školy a jednat o tom s ministerstvem školství.

V neposlední řadě by se mělo zvýšit povědomí o společném vzdělávání (inkluzi) u veřejnosti. V současné době je dokument předmětem hodnocení Odborné platformy společného vzdělávání, jde o „živý“ materiál, který lze upravovat a revidovat podle aktuálních potřeb.

Dokument je zveřejněn na Školském portálu Karlovarského kraje včetně prezentací všech řečníků. Případné návrhy na doplnění lze posílat na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru