Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V úterý 15. října proběhla v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy.

Tentokrát se dopravní policisté zaměřili na dálnici D6. Rychlost měřili v úseku, který je nebezpečný a dochází zde k dopravním nehodám, jejichž příčinou bývá právě nepřizpůsobení rychlosti jízdy.

Během akce se policisté zaměřili také i na kontrolu dodržování ostatních pravidel silničního provozu stanovených v zákoně č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v platném znění a na pátrání po hledaných osobách, věcech, odcizených vozidel a na nelegální migraci osob.

Během šesti hodin trvání této dopravní akce zkontrolovali téměř 50 vozidel a zjistili 30 přestupků. Ve 29 případech se jednalo o porušení rychlosti a v jednom případě neměl řidič vozidla na přívěsném vozíku dostatečně zajištěný přepravovaný náklad. Při této akci vypátrali také jednoho hledaného muže, na kterého byl Okresním soudem v Sokolově vydán příkaz k zatčení. Rekordmanem byl řidič, kterému policisté naměřili na dálnici rychlost 185 km/h, po odečtení tolerance 179 km/h. Dělil ho tedy pouhý jeden 1km/h od zadržení řidičského průkazu a oznámení tohoto protiprávního jednání příslušnému správnímu úřadu k projednání.

Tyto dopravně bezpečnostní akce se konají v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje, proto budou i nadále pokračovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru