Léčebné pobyty v Česku jsou podle Rusů nejlepší na světě
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V prestižní soutěži National Geographic Traveler Awards 2019, kterou již po deváté pořádala ruská edice cestovatelského časopisu National Geographic Traveler, získala Česká republika první místo v kategorii „Nejlepší léčebný pobyt“.

„Rusové jsou hned po Němcích druhou nejpočetnější skupinou v českých lázních. Kromě jejich počtu je pro lázeňské regiony zajímavá především vysoce nadprůměrná délka jejich pobytu. Ta se například v Karlovarském kraji pohybuje kolem deseti dnů,“ uvedl Jan Herget ředitel agentury CzechTourism.

Hlasování se účastnilo prostřednictvím webu www.nat-geo.ru a sociálních sítí více jak 450 000 čtenářů časopisu National Geographic Traveler, kteří od června do října 2019 vybírali nejlepší turistické destinace a poskytovatele služeb ve dvaceti pěti kategoriích.

Slavnostního vyhlášení soutěže, které proběhlo na konci listopadu v Moskvě se účastnilo sedmdesát pět finalistů z celého světa. České republika byla nominována v kategorii „Nejlepší léčebný pobyt“, kde pro ni hlasovalo 40 % účastníků ankety, což ji vyneslo na první příčku. Za Českou republikou se s 29 % hlasů umístilo Jordánsko a s 11 % Srbsko.

„Podle statistik World Travel & Tourism Council je Česko v medicínské turistice velmocí. Podle objemu peněz, které v tuzemsku zahraniční klienti utratí, je Česká republika na jedenáctém místě na světě. V Evropě je dokonce pátou zemí s největší útratou zahraničních pacientů,“ doplnil Jan Herget.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru