V kraji našli jednu z největších pěstíren konopí! Byly tam rostliny za miliony
Pěstírna marihuany na Sokolovsku. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Sokolovsko - Úspěšně pokračuje boj s drogovou kriminalitou. Několikaměsíční výtečná práce sokolovských kriminalistů vedla k odhalení jedné z největších indoorových pěstíren konopí v Karlovarském kraji v posledních měsících.

V úterý 26. května letošního roku policisté v dopoledních hodinách provedli na základě příkazu soudce Okresního soudu v Sokolově prohlídku objektu poblíž Horního Slavkova. Během té v něm nalezli několik speciálně odborně upravených místností, kde s pomocí chemických přísad, umělého osvětlení a zabudované ventilace docházelo k pěstování konopí. "Přímo v objektu byl policisty zadržen dvaačtyřicetiletý cizinec, který měl konopí pěstovat od roku 2018 až do svého zadržení. V rámci prohlídky objektu bylo zajištěno téměř 2 500 rostlin konopí různého vzrůstu až do výšky jednoho metru. Kromě toho bylo zajištěno kompletní vybavení zmíněné indoorové pěstírny, dále několik kilogramů sušiny rostliny konopí a také finanční prostředky ve výši několik set tisíc korun," uvedl mluvčí Policie ČR Jakub Kopřiva.

V případě prodeje zajištěného množství drogy by si na černém trhu mohl přijít na částku v řádu několika milionů korun.

"Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby," dodal mluvčí policistů.

V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru