Kam poslat děti na příměstský tábor? Prázdniny mohou trávit poznáním i zábavou
Foto zdroj: MMKV
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Běhání po lese, koupání a opékání buřtů patří neodmyslitelně k letním prázdninám. K tomu navíc poznávání zvířecích obyvatel lesa a jejich života, rybaření a zábavu v lanovém parku nabízí příměstské tábory Lázeňských lesů Karlovy Vary (LLKV).

Tábory proběhnou v šesti termínech v červenci a srpnu. Zázemí bude připravené ve středisku na Svatém Linhartu, odkud se děti vydají na každodenní výlety. Táborem je provede lesní pedagožka s patnáctiletou praxí.

„Po zkušenostech s vlastními dětmi jsme program sestavili tak, aby byl co nejzajímavější a nejdynamičtější. Každý den zažijí něco jiného, naučí se nové věci, které zúročí i v životě. Náplň tábora navazuje na činnost naší organizace – děti uvidí práci lesních dělníků, budou chytat ryby na Odeři, procházku oborami doplní komentář oborníka, který zná detailně každé chované zvíře,“ říká o táborech v lázeňských lesích Stanislav Dvořák, ředitel LLKV.

„Myslíme ale také na rodiče. Mnozí budou o prázdninách dohánět zmeškanou práci, proto jsme připravili celkem šest turnusů v průběhu července a srpna, abychom zajistili místa pro co nejvíce dětí,“ doplnil.

Lázeňské lesy poskytují mnoho zajímavých míst, kde děti zábavnou formou poznají lesní rostliny, živočichy, ale zároveň zjistí, že o les je třeba pečovat. Dozvědí se proto, jak se sadí stromky, jak se přibližuje pokácené dříví s traktorem i s koněm a také jak se dřevo dále zpracovává. Navštíví pilu a truhlárnu a samy si vyzkouší výrobu krmítka.

V rámci celodenního výletu zavítají do Odeře, kde budou chytat ryby a opečou si buřty na ohni. Navštíví také přírodní lanové centrum přímo u střediska Svatý Linhart, kde je hlavním instruktorem profesionální horolezec. Ten dětem předvede nejen to, jak bezpečně lézt v korunách stromů, ale dá jim i cenné rady, jak přežít v přírodě v drsných podmínkách.

Tábory jsou určeny dětem od 6 do 15 let. Program je zajištěn od pondělí do pátku v čase 8-16 hodin. Rodiče si mohou zvolit z následujících termínů: 13. -17. 7., 20. – 24. 7., 27. – 31. 7., 10. – 14. 8., 17. – 21. 8., 24. – 28. 8. Cena za příměstský tábor je 2400 korun. Přihlášky a další informace jsou dostupné na webových stránkách http://www.llkv.cz/. Každý turnus je vyhrazen pro 20 dětí. Cena zahrnuje celotýdenní program, vstupy, cesty autobusem, obědy a návštěvu lanového centra.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru