Do Karlových Varů přijel unikátní Revolution Train! Mládeži ukazuje svět feťáků
ilustrační foto, zdroj: archiv e-deniky.cz
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Jedná se o preventivní projekt, který je založen na smyslovém prožitku a interaktivitě v rámci primární protidrogové prevence. Do Karlových Varů přicestovala multimediální vlaková souprava, která je unikátním nástrojem, jež má efektivně zapůsobit na návštěvníky, na jejich pohled na legální a nelegální drogy, závislosti a inspirovat je k pozitivním životním volbám.

​Vlakovou soupravu REVOLUTION TRAIN tvoří šest vagónů, které jsou upraveny do podoby multimediálních sálů. V nich se v různých rovinách a podobách odehrává příběh spojený s drogovou závislostí. Návštěvníci postupně procházejí protidrogovým vlakem a za pomoci interaktivních technologií se stávají účastníky příběhu.

Prostory jednotlivých částí soupravy jsou stylizované tak, že návštěvníci se rázem ocitají v drogovém doupěti, ve vězení, na místě automobilové havárie, již zavinil řidič pod vlivem drog a také v prostorách léčebny pro drogově závislé. Ve vlaku je přítomen také lektor, který účastníky provází příběhem.

V Karlových Varech na horním nádraží se REVOLUTION TRAIN zastaví ve dnech 30. 9. – 1. 10. Dopolední program je vyhrazen pro školy, v čase od 15:30 do 18:00 hod. se pak mohou přijít podívat zájemci z řad široké veřejnosti. Účast na akci je doporučena dětem ve věku od deseti let. Návštěvníci ve věku 10 – 12 let mohou do protidrogového vlaku nastoupit pouze za doprovodu dospělé osoby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru