Žena z Karlových Varů má na krku zpronevěru. Jako kurýrka si nechávala peníze ze zásilek
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Pětapadesátiletá žena z Karlových Varů pracovala pro jednu z doručovatelských společností na Karlovarsku. V úmyslu získat finanční prostředky a obohatit se měla neoprávněně manipulovat se svěřenými zásilkami v balíkovém skladu a finančními prostředky.

Koncem února tohoto roku si však měla v balíkovém skladu převzít dvě zásilky, z nichž jedna byla na dobírku za bezmála 13 tisíc korun. Obě dvě zásilky následně předala jejich adresátovi a převzala od něj dobírkovou částku. Doručení zásilek a převzetí dobírky však řádně nezaúčtovala do systému. Získané finanční prostředky si však měla ponechat a použít pro vlastní potřebu.

Obdobně si měla počínat i následující měsíc. Zásilku s dobírkou za téměř 20 tisíc korun předala jeho adresátovi. Převzetí doběrečného opět řádně nezaúčtovala. Peníze si měla neoprávněně ponechat a uhradit z nich dluh z předchozí zásilky. Rozdíl ve výši téměř 7 tisíc korun si měla neoprávněně ponechat a použít pro vlastní potřebu.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání a ženu obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěry. V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě až dvouletý trest odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru