V Pomezí nad Ohří vzniklo nové odběrové místo. Otestují vás přímo z auta
Foto zdroj: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Kraj ve spolupráci s hasičským záchranným sborem zprovoznil mobilní odběrové místo v Pomezí nad Ohří. Chce tak usnadnit situaci pendlerům po zařazení ČR ze strany SRN na seznam vysoce rizikových zemí.

Odběrové místo vzniklo v prostoru bývalé celnice na odstavném parkovišti za čerpací stanicí ARMEX Oil v Pomezí nad 0hří. Je v provozu od pondělí 25. ledna 4 hodin ráno. Jeho provoz zajistí hasiči, kterých bude na místě celkem 14.

Půjde o systém drive-in, lidé tedy přijedou autem, u prvního stanu vyřídí nezbytnou administrativu, u druhého stanu absolvují antigenní testování provedené zdarma. Poté na parkovací ploše počkají na výsledek. "Snažíme se tak pendlerům vyjít vstříc a pomoci s pořízením testu. Děkujeme zároveň všem, kteří se podílejí na tomto operativním řešení, i městu Cheb, které o víkendu zajistilo společně s hasiči horký čaj pro pendlery čekající na hranicích na odběry,“uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Hejtman opakovaně kontaktoval ministra zahraničí Tomáše Petříčka a ministra zdravotnictví Jana Blatného, kteří by mohli s bavorskou vládou jednat o zmírnění opatření směrem k pendlerům a o dalším navýšení testovacích kapacit v Bavorsku.

Podle informací z bavorské strany mimořádně otevřeli ve Waldsassenu odběrové místo, které jinak bývalo v neděli zavřené. Provádějí zde PCR testy s výsledkem v pondělí 25. ledna. Toto odběrové místo tam také v pondělí otevřeli už v 6:00 hodin. Přeshraniční pracovníci nově musí při cestě do Bavorska předkládat každé dva dny nový negativní test ne starší 48 hodin. Ti, kteří míří do Saska, budou muset mít dva testy týdně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru