Od středy 14. dubna se mohou k očkování regitrovat lidé starší 65 let
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Další skupinou lidí, která se může registrovat k očkování proti COVID-19 v rámci centrálního rezervačního systému, budou od středy 14. dubna 2021 občané starší 65 let. Připojí se tak ke skupinám seniorů 80+, 70+, zdravotníkům, chronicky nemocným pacientům, pracovníkům kritické infrastruktury a sociálních služeb.

Registrace v centrálním rezervačním systému bude pro zájemce o očkování starší 65 let opět přístupná na internetové stránce: https://registrace.mzcr.cz/. Prostřednictvím systému jim bude rezervován termín a místo provedení očkování.

„Karlovarskému kraji se velmi úspěšně daří pokračovat v očkování, bezesporu k tomu pomohla mimořádná dodávka vakcín ze SRN a profesionální práce krajského očkovacího týmu. Věříme, že o očkování bude zájem i mezi seniory staršími 65 let a v tomto ohledu se opět obracíme na jejich rodiny, aby jim pomohly s registrací a rezervováním místa a termínu,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek s tím, že například v nemocnicích vakcinace výrazně pomohla omezit nákazu mezi zdravotníky na minimum.

Karlovarský kraj chce opět usnadnit proces registrace lidem, kteří ne vždy mají přístup k internetu a potřebnou uživatelskou zkušenost. I nadále proto nabízí bezplatnou asistenční linku pro telefonickou pomoc s touto registrací. Bezplatná krajská asistenční linka pro pomoc s registrací na očkování má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je v pracovní dny denně od 8 do 18 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin. Volat je ale také možné státní linku 1221.

Popis registrace do rezervačního systému:

V případě zájmu o očkování je nutné provést registraci do online systému: https://registrace.mzcr.cz/

1. Na stránce zadáte své, případně kontaktní (dcera, syn, jiný rodinný příslušník) telefonní číslo.

2. Obdržíte formou SMS takzvaný PIN kód, který zadáte do systému (ověření telefonního čísla).

3. Nyní můžete vyplnit registrační formulář (jméno, příjmení, rodné číslo, zdravotní pojišťovna, adresa, e-mail, preferované očkovací místo, zdravotní stav).

4. Jakmile dokončíte vyplnění formuláře, klikněte na „odeslat žádost“.

5. Následně vyčkejte na doručení tzv. zvací SMS (obdržet ji můžete i v řádech několika dní), která obsahuje PIN 2. Tato zpráva bude doručena ve chvíli, kdy budou uvolněny termíny pro očkování.

Rezervace termínu očkování

Na stránce www.reservatic.com/ockovani zadáte číslo pojištěnce (občané ČR vyplňují své rodné číslo, cizinci přidělené číslo pojištěnce) a PIN 2, který jste obdržel na mobilní telefon ve zvací SMS.

1. Na tento web jsou občané směrováni po vyplnění registrace a na vyzvání prostřednictvím zvací SMS zprávy s PIN 2. Samostatným přístupem přímo na tento web rezervaci nelze provést.

2. Vyberete očkovací místo, následně vyberete datum a čas rezervace.

3. Termín 2. očkovací dávky (pokud se jedná o vakcínu, kde je třeba očkovat dvěma dávkami) se vytvoří automaticky.

4. Potvrdíte vytvořenou rezervaci kliknutím na „rezervovat“ a vyčkáte na zobrazení potvrzení o platné rezervaci. Pokud jste vyplnili email, obdržíte i potvrzení o platné rezervaci i emailem.

Adresy očkovacích center v Karlovarském kraji najdou lidé na krajské internetové stránce k očkování. O možnosti očkování se mohou ale také informovat u svého praktického lékaře, pokud se do vakcinace zapojil.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru