Cítili jste dnes ráno otřesy? Západ Čech opět zasáhlo zemětřesení!
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Ve čtvrtek 5. srpna v brzkých ranních hodinách (6:03 SELČ) došlo v seismicky aktivní oblasti západních Čech opět k zemětřesení, které bylo pocítěné místními obyvateli. Poslední silnější aktivitou byl zemětřesný roj v dubnu letošního roku na severním okraji zlomové zóny poblíž Lubů.

Dnešní zemětřesení se naopak vyskytlo na jižním okraji zlomové zóny a to mezi Milhostovem a Kaceřovem v hloubce necelých 9 km. Tento otřes s magnitudem 2,9 není doprovázen sérií dalších otřesů zemětřesného roje, jak tomu v této oblasti často bývá.

Vývoj seismické aktivity ale nelze předpovídat a může se stát, že seismická aktivita bude pokračovat a i její charakter se může změnit. Pokud jste zemětřesení pocítili, můžete zaslat hlášení prostřednictvím makroseismického dotazníku," uvádí Geofyzikální ústav Akademie věd ČR na svém webu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru