Karlovarská krajská nemocnice otevře další očkovací centrum v Karlových Varech
Foto zdroj: Magistrát města Karlovy vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Se zvyšujícím se zájmem o očkování proti onemocnění COVID-19 a s posunutím termínu podání 3. posilující dávky na 5 měsíců od druhé, otevře 6. prosince 2021 Karlovarská krajská nemocnice opět očkovací centrum v Karlových Varech – KV Areně.

Původní velkokapacitní očkovací centrum v KV Areně se s poklesem zájmu o očkování a nastartováním činnosti sportovní haly přesunulo v září letošního roku do nedalekého obchodního centra Varyáda, kde dal management obchodního domu k dispozici dvě obchodní jednotky. Toto centrum nyní odbaví denně na 400 zájemců.
Se zvyšujícím se počtem registrovaných i neregistrovaných zájemců o vakcinaci se vedení Karlovarské krajské nemocnice a.s., Karlovarského kraje a Magistrátu města Karlovy Vary shodlo na znovuotevření očkovacího centra v Karlových Varech v KV Areně.

"Záměr kraje a nemocnice rozšířit očkovací kapacity samozřejmě vítáme, právě teď koordinujeme spolu s jednatelem KV Areny Romanem Rokůskem vše potřebné, aby se mohlo v pondělí začít", říká 1. náměstek primátorky města Karlovy Vary Tomáš Trtek.

“Prověřovali jsme veškeré možnosti, jak navýšit kapacity očkování v kraji, včetně umístění očkovacího centra do depozitáře krajské knihovny. Jako nejvýhodnější se nakonec ukázalo znovuzprovoznění velkokapacitního očkovacího centra v prostoru KV Areny. Děkujeme zdravotníkům Karlovarské krajské nemocnice za to, že i při svém vytížení zajistí chod centra, a dík také patří všem, kteří se podíleli na přípravě jeho otevření,” sdělil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Zvolený bezbariérový prostor se nachází v zázemí sportovní haly, které je přístupné od silnice na Západní ulici (vchod V3). Přímo ke vstupu V3 bude umožněn vjezd osobních vozidel ze směru od kruhového objezdu u čerpací stanice.

Očkovací centrum KV Arena bude v provozu ve stejném čase jako Očkovací centrum Varyáda, a to od pondělí do pátku v čase 12-18 hodin, o víkendech pak v čase 9-13 hodin. Provoz obou center bude zajištěn i mezi vánočními svátky.

Do KV Areny se přesune z Varyády očkování dětí ve věku 12-15 let a očkování pro samoplátce. Pro obě tyto skupiny bude navýšen počet možných termínů v rezervačním systému.

„Naším cílem je pokrýt zájem o očkování v našem kraji, a proto jsme hledali vhodné místo pro zřízení dalších kapacit. V zázemí KV Areny získáme velký prostor až pro 4 očkovací boxy a nabídneme tak veřejnosti další termíny na očkování. Spolu s očkovacím centrem ve Varyádě můžeme naočkovat až 2.000 osob denně,“ uvedla krajská koordinátorka očkování a lékařská ředitelka KKN a.s. MUDr. Dagmar Uhlíková. „Očkovací centrum ve Varyádě bude i nadále v provozu pro návštěvníky obchodního centra, kteří se mohou rozhodnout pro očkování spontánně i bez registrace,“ doplnila. Aktuální informace k očkování jsou k dispozici na stránkách nemocnice viz https://nemkv.cz/ockovaci-centrum
.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru