VIDEO: Pod ochranou města. Jak se bojuje s problémovými lokalitami v Mostě?
Ulice K. H. Borovského. Foto: Oldřich Hájek
Karlovy Vary

Most - Zlepšit, nebo přímo zvrátit situaci v problémových částech města Mostu má program Pod ochranou města. Jde o ucelený systém zavedený nyní již ve třech ulicích. O obnově vyloučených lokalit hovoříme v ulici K. H. Borovského s Jiřím Nedvědem, radním města Mostu a předsedou Výboru pro mapování a eliminaci negativních sociálních jevů.

V rámci projektu Pod ochranou města se začíná působit v nové lokalitě. Neznamená to ale, že situace v ulicích M. G. Dobnera a Javorová je již vyřešená. „Vystěhovali jsme asi padesát rodin. Už to není takové ghetto, jako to bylo předtím. Myslím, že tam mají lidé už trošku spokojenější život,“ říká Jiří Nedvěd.

https://www.youtube.com/watch?v=6sUyV6cOelE

V Dobnerově ulici konkrétně je nový problém s jednou nepřizpůsobivou rodinou. „V Dobnerovce se nám občas objeví znovu nějaké problémové byty. Mostecká realitní kancelář nám v bloku 384 nastěhovala slovenskou šestičlennou rodinu, a to jsme z tohoto domu vystěhovali 12 problémových rodin a začalo se to tam zlepšovat,“ poukázal Jiří Nedvěd na nespolupráci mostecké realitní kanceláře.

edeniky 1071

Ulice M. G. Dobnera. Foto: Oldřich Hájek

Lepší situace je v Javorové ulici. Jak to vypadá tam? „Situace se výrazně zklidnila. Máme mnoho zpráv od lidí, kteří jsou opravdu spokojení. Naše práce ale nekončí. Ve chvíli, kdy se nějaký problém objeví, tak okamžitě reagujeme,“ říká předseda výboru.

Pod ochranou města Most je nyní ulice K. H. Borovského. „Máme nahlášených 43 problémových bytů, z toho 22 doporučených k vystěhování,“ odpovídá v rozhovoru Jiří Nedvěd. Ke zklidnění situace by tam dle dosavadních zkušeností mohlo dojít za čtvrt roku. „Je to opravdu mravenčí práce,“ dodává.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru