Strážní andělé měli na Vánoce plné ruce práce! Při této nehodě na Chebsku se nikdo nezranil!
Následky srážky vlaku s osobním autem. Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Osobní auto zůstalo ve čtvrtek večer zapadlé v kolejišti na železničním přejezdu u Vokova na Chebsku na trati mezi železničními stanicemi Tršnice a Nebanice. Dvě osoby z vozidla vystoupily a zavolali přes tísňovou linku 112 o pomoc. Blížící se vlak se už ale nepodařilo zastavit.

Operační středisko vyslalo na místo hasiče a zároveň požádalo o zastavení provozu na trati. V tu chvíli do uvízlého auta narazil projíždějící rychlík. Ten auto tlačil před sebou dalších zhruba 300 metrů. "Hasiči na místě zkontrolovali, že v osobním autě zaklíněném pod vlakem se nikdo nenachází, následně evakuovali všech 23 nezraněných cestujících z vlaku do přistaveného evakuačního autobusu," uvedl Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. Autobus pasažéry z vlaku převezl na nádraží v Chebu.

Pro vyproštění vozidla bylo nutné odtlačit železniční soupravu do nejbližší zastávky v Nebanicích. Pro obnovení provozu je nutná důkladná kontrola železniční tratě.

Během noci pak drážní hasiči zasahovali u další železniční dopravní nehody. Na nádraží v Kynšperku došlo ke stržení trakčního vedení.

Za posledních sedm dní se jedná o pátou událost na železnici. Před týdnem se srazil vlak s osobním autem u Ostrova, poté hasiči zasahovali u evakuace vlaku po stržení troleje, u Karlových Varů došlo ke střetu vlaku s jednou osobou a poslední dvě události se staly v noci ze čtvrtka na pátek u Chebu a v Kynšperku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru