Muž hrál na city své družky, aby z ní vylákal klíče od bytu její babičky. Když zabrala, jel tam hned krást
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – město sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a krádeže ve stádiu pokusu třicetiletému muži z Karlovarska.

Ten měl dne 16. listopadu loňského roku kolem dvacáté hodiny večerní odvést svou sedmadvacetiletou přítelkyni do nemocnice s poraněnou nohou. Při čekání na vyšetření měl svou družku požádat o zapůjčení finanční hotovosti na opravu svého vozidla, což žena odmítla. Podezřelý muž si měl následně vymyslet lživou historku o tom, že si osmdesátiletá babička jeho družky zabouchla klíče ve svém bytě v Karlových Varech a že potřebuje náhradní, aby se dostala dovnitř. Přítelkyně podezřelému muži uvěřila a klíče mu měla vydat.

Třicetiletý muž měl poté odejít z nemocnice a se svým vozidlem zamířit rovnou na adresu, kde se byt nachází. Po příjezdu na místo si měl nejdříve ověřit, že se v bytě nikdo nenachází. Poté měl vzít vypůjčené klíče, bez svolení majitelky do bytu vstoupit a zamknout za sebou vchodové dveře do bytu. Po pár minutách měl podezřelý muž slyšet, jak se osmdesátiletá majitelka vrací do svého bytu. Na to měl při prohledávání bytu zareagovat tak, že aniž by stihl cokoliv odcizit, měl z bytu utéct oknem, sednout do svého vozidla a z místa odjet.

Případem se začali policisté okamžitě zabývat. Po zjištěných poznatcích byl muž během několika desítek minut vypátrán a převezen k dalším úkonům na policejní služebnu.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru