Nezapomněli jste na registraci k poplatku za svoz odpadu?
Ilustrační foto, zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Do 15. ledna 2022 měli všichni majitelé nemovitostí splnit svou povinnost zaregistrovat se k poplatku za svoz odpadu. Týká se i vlastníků nemovitostí určených k rekreaci.

Povinnost vychází z předchozí změny zákonů o odpadech a místních poplatcích. Dosavadní smlouvy uzavřené se svozovými společnostmi na konci roku vypršely, nájemcům či majitelům nemovitostí tak už nechodí složenky ani faktury.

Ohlašovací povinnost k místnímu poplatku za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci musí splnit všichni vlastníci nemovitostí na území města, a to nejen nemovitostí sloužících k bydlení, ale také k rekreaci.

Pokud jste se k poplatkové povinnosti ještě nepřihlásili, učiňte tak neprodleně. Registraci lze provést osobně na pracovišti odboru financí a ekonomiky v přízemí budovy magistrátu města v Moskevské ulici, nebo elektronicky datovou schránkou, případně e-mailem s kvalifikovaným elektronickým podpisem. Plátcem je vždy vlastník nemovitosti, popřípadě společenství vlastníků jednotek v bytovém domě. Ohlašovací povinnost může například u bytových domů splnit v zastoupení i správce nemovitosti.

Podrobný návod, jak postupovat, je k dispozici na stránce místních poplatků https://mmkv.cz/cs/mistni-poplatky v sekci Místní poplatek za odkládání komunálního odpadu z nemovité věci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru