Karlovarský kraj zaslal obcím doporučení šetřit vodou
ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Dlouhotrvající sucho a nedostatek srážek trápí všechny regiony České republiky včetně Karlovarského kraje. Kraj se proto obrací na starostky a starosty obcí na území regionu s prosbou, aby občanům připomínali opatření, která mají zabránit zhoršení situace.

„Prosíme představitele obcí v Karlovarském kraji, aby svým občanům opakovaně a důrazně prostřednictvím všech komunikačních kanálů doporučili respektovat platná opatření. Zejména se v konkrétních oblastech nesmí napouštět bazény, zalévat zahrady a mýt auta vodou z vodovodu. Výrazně je ale také třeba omezit užívání vody z říček, potoků a podobných vodních zdrojů. Nedostatek vody v přírodě nedokážeme nijak kompenzovat, jediná cesta je s ní šetřit,“ vysvětlila vedoucí odboru životního prostředí krajského úřadu Regina Martincová.

Vodu z vodovodu by lidé měli využívat pouze pro osobní potřebu k pitným a hygienickým účelům. O opatřeních, která platí přímo na území jednotlivých měst a obcí, je možné se informovat mimo jiné na internetových stránkách obcí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru