Mladík chtěl po důchodkyni peníze. Když odmítla, dal jí pěstí a vláčel po zemi
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Toužimi, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

"Ve čtvrtek 24. listopadu letošního roku krátce po 9. hodině ranní měl obviněný muž začít na pěší stezce nad řekou Ohře v Karlových Varech pořvávat po procházející třiasedmdesátileté seniorce s tím, aby mu dala finanční prostředky, které má u sebe. Žena mu odpověděla, že peníze nemá a obviněný jí okamžitě udeřil pěstí do oblasti hlavy. Poté, co žena upadla, tak jí muž začal vytrhávat kabelku z ruky. Poté ženu vláčel několik metrů po zemi, až do doby, než se přetrhl popruh kabelky. Následně dvaadvacetiletý muž vzal kabelku a z místa utekl," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

V kabelce měla seniorka mobilní telefon, finanční prostředky, osobní doklady či platební kartu.

Kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodních oddělení se případem začali okamžitě zabývat a po několika hodinách dvaadvacetiletého muže zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí dvaadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru