Školství v Aši: mateřské školy mají plno, umělecká škola a Sluníčko jsou tu oblíbené, navštěvuje je zhruba třetina dětí
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Aš - Rada města Aše se seznámila s informacemi, týkajícími se školního roku 2022/2023. Pravidelně předkládaná důvodová zpráva obsahovala množství dat, řada z nich byla doplněna srovnávacími údaji s rokem minulým.

Mateřské školy: Současná kapacita MŠ je 433. K 30. 9. bylo zapsáno 399 dětí. V MŠ jsou v současné době dvě volná místa (pozn.: ve třídě, kde je dítě mladší tří let, se automaticky počet dětí snižuje o dvě). K zápisu se dostavilo 140 dětí, tj. stejný počet jako loni. Na 107 volných míst bylo přijato 103 dětí. V našich čtyřech MŠ pracuje celkem 36 učitelek.

Základní školy: Kapacita ZŠ je 1610 žáků. Využita je na 75,6 %, což odpovídá 1218 žákům, ve srovnání s loňským školním rokem se jedná o zvýšení počtu žáků o 27. Do 1. tříd nastoupilo 131 žáků, tj. o 2 žáky více, než loni.

Na Základní škole a střední škole (Studentská ulice) se vzdělává 75 žáků, tj. o 8 více než loni.

Školní družiny: služeb školních družin využívá cca 33 % žáků prvního stupně ZŠ, což představuje využití kapacity družin z cca 80 %.

Školní stravování: z celkového počtu žáků na ZŠ využívá školní stravování cca polovina žáků.

Základní umělecká škola: zde je zapsáno 514 dětí ve čtyřech oborech, je to o 19 víc, než v minulém školním roce.

Městský dům dětí a mládeže Sluníčko: zapsáno je zde 589 účastníků v 61 kroužcích. Oproti loňskému roku klesl počet dětí o 27, počet kroužků se zvýšil z loňských 45 na 61. Činnosti jsou zaměřeny do oblastí sport, technika, estetická výchova, výměnné pobyty, atd.

Obě posledně jmenované příspěvkové organizace města navštěvuje kolem třetiny ašských dětí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru