Zjednodušení stavebního řízení nebo data o vodovodech a kanalizaci. Starostové obcí se seznámili s krajskou digitální technickou mapou
Se starosty diskutoval náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta. Foto: FCB Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Starostové a zástupci obcí se během včerejšího setkání v krajské knihovně seznámili s využitím a možnostmi krajské digitální technické mapy. Kraj připravil podobu této mapy v předstihu a oslovil obce, aby se zapojily do spolupráce. Kraj o tom informuje na svém facebookovém profilu.


Provoz digitální technické mapy by měl odstartovat od 1. července 2023. Využití mapy zjednoduší stavební řízení, usnadní správu a vedení pasportů, tedy například dat o vodovodech, kanalizaci v obci a podobně.
Dále bude obsahovat podklady pro projekční a investiční správu staveb, správu majetku a obcím pomůže i v oblasti krizového řízení. Část mapy bude neveřejná pro využití odborníků, geodetů, ale i obcí, část veřejná pro plánování staveb.
Se starosty o provozu digitální a technické mapy diskutoval náměstek hejtmana Karlovarského kraje Vojtěch Franta. Akci kraj pořádal ve spolupráci s Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru