FOTO: Tři varny a přibližně 1,5 kilogramu pervitinu! Karlovarské drogové podsvětí přišlo o několik dealerů
4x Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Kriminalisté v Karlovarském kraji i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou. Po realizaci na drogové dealery na jedné z vietnamských tržnic na Chebsku, ke které došlo v polovině ledna letošního roku, tentokrát kriminalisté v rámci odhalování trestné činnosti na úseku omamných a psychotropních látek realizovali akci pod krycím názvem „MOUKA“.

"K samotné realizaci této akce došlo v sobotu 28. ledna v brzkých ranních hodinách společně se Zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Na různých místech na území Karlovarského kraje, konkrétně v Chodově na Sokolovsku či v Karlových Varech, bylo zadrženo 8 osob. Tato skupina se měla po předchozí domluvě a přesně rozdělených úkolech podílet na výrobě psychotropní látky metamfetamin, tedy pervitinu," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

0302mouka2

Jednotlivé zadržené osoby měly na různých místech v České republice po domluvě nakupovat za částky v řádech desetitisíců korun potřebné suroviny a prostředky pro výrobu pervitinu. Následně mělo v bytové jednotce či rodinném domě v uvedených městech docházet zadrženými osobami k výrobě pervitinu, a to nejméně od srpna minulého roku. Vyrobený pervitin poté tyto osoby dále neoprávněně distribuovaly, a to samozřejmě za finanční prostředky.

0302mouka3

"Při realizaci této akce bylo provedeno několik domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor na několika místech v regionu. Kriminalisté při nich zajistili 3 varny pervitinu, finanční prostředky ve výši bezmála 200 tisíc korun a přibližně 1,5 kilogramu pervitinu. Následně kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání pěti osob ve věku 40, 43, 43, 44 a 49, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," popsal zásah mluvčí.

0302mouka4

Na obviněné osoby podal policejní vrchní komisař podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který státní zástupce akceptoval a soudce poslal čtyři osoby ve věku 40, 43, 44 a 49 let do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody až na dvanáct let, jelikož měli spáchat tento zvlášť závažný zločin jako členové organizované skupiny a ve velkém rozsahu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru