Blíží se dva svátky, jenom jeden ale budou otevřené supermarkety
Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj, ČR – Je před námi volný pátek a pondělí, i s víkendem čtyři dny volna. Pokud si potřebujete nakoupit, tak zpozorněte. Jeden ze svátků podléhá kontroverznímu zákonu, který obchodníkům nedovoluje otevřít na velkých prodejních plochách.

Necelé dva roky starý zákon o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě přesně určuje, které státní svátky musí zůstat uzavřené prodejny s plochou větší než 200 metrů čtverečních. Běžně se to dotýká supermarketů, větších obchodů v nákupních centrech a naopak zákon přeje malým večerkám, nezakazuje prodej na benzínkách či nádražích a v lékárnách.

Velikonoční pondělí patří mezi svátky, kdy je prodej omezen. Ve velkých obchodech tudíž bude zavřeno. Naopak prodej na Velký pátek zákon nijak nezakazuje.

Dalším svátkem, kdy bude zavřeno, bude Den vítězství 8. května.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru