Obce v Karlovarském kraji mohou opět žádat o dotace na ochranu před povodněmi
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Karlovarský kraj vyhlásil program pro poskytování dotací z krajského rozpočtu na opatření k ochraně před povodněmi v ohrožených územích. Žadatelé mohou dotaci využít například na zpracování digitálních povodňových plánů, pořízení varovných systémů a na ochranu lidí a majetku.

Žádosti o dotace se nově podávají elektronicky ve lhůtě do 31. srpna 2018 do 20. hodin. Před prvním vstupem do dotačního portálu se žadatel musí nejprve zaregistrovat. Následně si vybere program, vyplní a odešle žádost. Registrace se provádí pouze jednou.

„Chtěl bych zájemce o dotace na opatření chránící před povodněmi vyzvat, aby neotáleli s podáním žádosti a neměli pak problém stihnout dodat veškeré potřebné dokumenty. Na tento dotační program kraj pro letošek vyčlenil ze svého rozpočtu celkem 1 milion korun,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec.

Žádost v listinné podobě musí být doručena spolu s potřebnými přílohami ve lhůtě do pěti pracovních dnů od odeslání elektronické žádosti, a to na podatelnu krajského úřadu, osobně nebo poštou.

Přesný návod, jak postupovat při podávání žádostí, a další užitečné informace týkající se dotací naleznou zájemci na informačním webu dostupném z titulní strany internetového portálu Karlovarského kraje.

Kontakt na odpovědného pracovníka: Ing. Helena Baranovská, tel. 354 222 194, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

V loňském roce kraj podpořil obce v opatřeních na ochranu před povodněmi celkovou částkou převyšující 832 tisíc korun. O dotaci požádaly mimo jiné Kraslice na aktualizaci povodňových plánů území Kraslicka, obec Velká Hleďsebe na první etapu varovného a informačního systému, nebo město Sokolov, které si pořídilo digitální povodňový plán.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru