Chystáte se na vodu na Ohři? Mohou vám tam dát dýchnout!
Kontrola jednoho z vodáků. Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj, Ústecký kraj - Kontroly vodáků, kempů nebo také provozovatelů plavidel nadále probíhají. Karlovarští policisté se v tomto týdnu zaměřili na vodácká tábořiště podél řeky Ohře směrem z Karlových Varů na Stráž nad Ohří. Celkem zkontrolovali 8 přístavišť, dvě půjčovny lodí a i přes nepřízeň počasí 20 vodáků na kánojích. Neopomenuli zkontrolovat také nebezpečný radošovský jez.

Během kontroly nezjistili žádné pochybení a ani jeden z kontrolovaných vodáků, kteří se podrobili dechové zkoušce, nebyl pod vlivem alkoholu.

V rámci celorepublikové akce VODA 2018 budou v celém Karlovarském kraji během letních měsíců probíhat bezpečnostní opatření na vodních tocích. Policisté společně se zástupci státní plavební správy se zaměří na odhalování protiprávních jednání v souvislosti s řízením a provozem plavidel. Kontrolovat budou také vodní cesty, vodáky a vůdce malých plavidel, zda nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové a psychotropní látky.

1407vodakv1

Policisté dohlížejí na vodní toky v celorepublikové akci. Foto: Policie ČR

Od začátku prázdnin proběhli již dvě kontroly na Chebsku a Sokolovsku. Policisté kontrolovali vodácké tábořiště, půjčovny lodí, rizikové úseky řek, nebezpečné splavy nebo také zda se netáboří mimo vyznačená místa. Zaměřili se na okolí řeky Ohře, jezero Medard a Michal nebo Jesenici.

Skoro 20 veselých vodáků kontrolovali policisté 3. července v odpoledních hodinách v Sokolově ve vodáckém tábořišti. "Vodáci z Moravy sami chtěli zkontrolovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Při provedených dechových zkouškách nebyl ani jeden vodák pod vlivem alkoholu. V Chebu na Jesenici policisté s rybářskou stráží zkontrolovali o čtyři dny později 68 osob. Zjistili jeden přestupek rybáře, který si namístě převzala rybářská stráž k vyřízení," uvedla k akci policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru