Dobrá zpráva pro cyklisty. Karlovarský kraj chystá prodloužení cyklostezky Ohře
Ilustrační foto: Krajský úřad Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Cyklisté, kteří hojně využívají oblíbenou páteřní cyklostezku, se v budoucnu dočkají jejího prodloužení směrem na severovýchod od Karlových Varů. Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání odsouhlasila pokračování přípravy 4,8 kilometru dlouhého úseku v chatové oblasti Všeborovice – Šemnice. Celkové výdaje na realizaci stavby jsou odhadovány na 26 milionů korun.

​Úsek páteřní cyklostezky byl připravován k realizaci již v předchozím plánovacím období v souladu s Programem rozvoje Karlovarského kraje, jeho Akčním plánem a také se schválenou Strategií cyklistiky v Karlovarském kraji.

„V minulých letech se však nepodařilo nalézt dostatek finančních prostředků na zahájení realizace stavby. Bohužel ani v současné době neexistuje žádný vhodný dotační titul, ze kterého bychom mohli čerpat potřebné peníze, a proto budeme muset využít prostředky přímo z krajského rozpočtu. Pro letošní rok jsme na tyto účely uvolnili 5 milionů korun,“ upřesnil krajský radní pro oblast regionálního rozvoje a informatiky Josef Janů.

Pro akci bylo v roce 2012 vydáno pravomocné stavební povolení, jehož platnost byla prodloužena do prosince letošního roku. O zpracování projektové dokumentace se postará firma Pontika z Karlových Varů, s níž má Karlovarský kraj dlouholeté dobré zkušenosti. Na realizaci stavby včetně technického dozoru, odlesnění a geodetického vytyčení cyklostezky bude vyhlášeno zadávací řízení.

„Pokud se nevyskytnou žádné problémy, předpokládáme, že by stavba úseku mezi Všeborovicemi a Šemnicí mohla být hotova do konce příštího roku. Věříme, že se stane impulsem pro obce a statutární město Karlovy Vary k urychlení příprav a realizaci dalších navazujících úseků páteřní cyklostezky,“ dodal Josef Janů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru