MS v hokeji: V sobotu o finále s Kanadou!
Foto: L. Lhota
Sport

Bratislava - Ani střelec Draisaitl či mladičká rodící se hvězda Kahun nezastavili český tým ve čtvrtfinále s Němci na cestě za medailí. Byla více klikatá, než se čekalo, ale lehké to neměli ani Rusové, natož Kanaďané.

Zase se potvrdilo, že role favorita Čechům nesvědčí. Kýžený brzký uklidňující vedoucí gól se vstřelit nepodařilo, a když konečně přišel po pašerácky skryté Kovářově ráně, zachytili Němci nešťastnou Bartošákovu rozehrávku. I když se gólman stačil vrátit, srovnat a vyjet proti střele, nebylo to ono a Mauer ho překonal. Komplikace…

V poslední třetině dokázal dorazit vlastní střelu Voráček a jako správný kapitán rozhodl zápas. Pak se přidali i další, parádní ranou zdálky Kubalík, premiérově na turnaji Palát a při trochu troufalé německé hře bez gólmana opět Kovář.

Jen při nechtěném českém soutěžení s latinskoamerickými komentátory při vstřeleném gólu si člověk maně vzpomněl na klid a neafektovanost reportérů z „předzárubovské“ doby. Několikavteřinové exaltované „góóóóóóól“ při brance Němcům? Zapomeňte.

Nezískání cenného kovu by teď už hodně mrzelo. Medaile by se našim vyhnula jen v případě, že by šampionát skončili dvěma porážkami.

Zajistit si „placku“ mohou Říhovi svěřenci už sobotní výhrou nad javorovými listy. Kanada si vybrala štěstí proti švýcarským smolařům. Dát gól na 2:2 v poslední vteřině, to chce hodně přízně hokejových bohů... A při rozhodnutí v prodloužení trochu toho štěstíčka taky potřebujete.

Našim se už bude hrát lépe. Vypadnout s Němci by bylo nečekané, smutné až tristní, zatímco s Kanadou by šlo už jen o sportovní porážku. Lze ovšem čekat parádní hokej! Motivace je obrovská. Snad se na utkání na Slovensku dostane i dost našich fanoušků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru