Certifikáty výjimečnosti má nově devět výrobků a zážitků z našeho regionu
Andrea Havlíčková z Karlových Varů vyrábí kraslice zdobené drátováním nebo voskem.
Zajímavosti

Ústecký kraj - Pivo, víno, dekorační předměty i několik zážitků se od konce března může nově prezentovat pod značkou „Poohří regionální produkt®“. „Je symbolické, že při devátém kole certifikace skupinu originálních výrobků a zážitků z Poohří rozšířilo celkem devět položek,“ říká ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Bc. Lukáš Pichlík.

Certifikát výjimečnosti a originality udělila komise například zcela novému pivovaru, který vznikl v Siřemi na Podbořansku. Tuto obec proslavil nejen pobyt spisovatele Franze Kafky, ale také pěstování kvalitního žateckého chmele. Novinku v regionu představuje též vinařství Pod Chlumem, jehož vína dozrávají na svazích přírodní lokality Blšanský Chlum u Loun. Trojlístek potravinářských výrobků doplňují masné výrobky řezníka Václava Vincíka z Lenešic. Mezi certifikované řemeslné výrobky se nově zařadily kraslice Andrey Havlíčkové z Karlových Varů a keramické slánky a pepřenky Ireny Maževské z Loun.

Poohří se však může pochlubit také jedinečnými akcemi a zážitky, které jinde nemůžete najít. Patří mezi ně například Krajské dožínky Ústeckého kraje, které se konají pravidelně v září v Peruci. Mezi originální zážitky z Poohří se zařadila pravidelná nedělní odpoledne s dechovým orchestrem Lounská třináctka, která probíhají v lounském KD Zastávka. Z nabídky Kulturního zařízení města Postoloprty bylo vybráno Drátování s Blankou – kurzy pro dospělé i děti. Další certifikát pak putuje do ateliéru Eiwan, který už má jeden certifikát za své originální výrobky z opuky a říčních kamenů z Ohře. Tentokrát ho manželé z Evaně u Libochovic získali za tvůrčí dílny nazvané Mezi kameny domova.

eiwan

Ateliér v Evani u Libochovic nabízí nejen originální dekorace a dárkové předměty, ale též tvůrčí dílny. Foto: Ateliér Eiwan

Regionálním správcem značky „Poohří regionální produkt®“ je Destinační agentura Dolní Poohří. Certifikace výrobků, služeb a zážitků probíhá již čtvrtým rokem. Úspěšní žadatelé mohou značku a logo s modrými vlnkami využívat na svých produktech a propagačních materiálech. Certifikáty jsou platné dva roky a po vypršení jejich platnosti je nutné požádat o obnovení. „Celý proces je však pro žadatele bezplatný, vyžadujeme pouze předložení vzorků v případě výrobků. Komise se schází pravidelně dvakrát v roce. Další kolo proto plánujeme opět na podzim,“ dodává Lukáš Pichlík.

Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Značka „Poohří regionální produkt ®“ je součástí rodiny 27 regionálních značek z celé České republiky. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru