OBRAZEM: Do českých domácností se mohly dostat tuny závadného masa i vajec!
Tuny závadného veterinárního zboží se nedostaly do domácností. FOto: Clení správa ČR
Zajímavosti

ČR - Úspěšná spolupráce mezi Celní správou České republiky a Státní veterinární správou se osvědčila i v letošním půlroce. Při provádění standardních kontrolně dohledových činností útvarů mobilního dohledu jsou pravidelně odhalovány nesrovnalosti při přepravě a skladování veterinárního zboží.

Mezi ně patří nejen neplnění administrativní povinnosti nahlášení příchodu zásilky veterinárního zboží ze zahraničí do místa určení v ČR, ale také nesplnění hygienických podmínek. Veškeré zjištěné případy celníci předávají Státní veterinární správě k dalšímu řešení.

Veterinární inspektoři na základě podnětu od celníků či přímo společně s nimi od začátku letošního roku do konce května provedli celkem 228 kontrol, při nichž posoudili více než 1200 tun přepravovaného veterinárního zboží. Na základě zjištění při kontrolách nevpustili na trh 75 000 kusů vajec a 57 tun dalších potravin živočišného původu.

Na celém území zkontrolovali celníci a veterinární inspektoři tisíce nákladních a dodávkových vozidel a vytipované tržnice. Nejvíce porušení zjistili v Praze, Královéhradeckém a Moravskoslezském kraji.

Společné kontroly budou probíhat i nadále, a to především v duchu ochrany českého spotřebitele.

foto

2106maso1

2106maso2

2106maso4

2106maso3

2106maso6

2106maso7

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru