V Chomutově vznikne muzeum Pragovek. Půjde o unikátní sbírku
Pragovky budou mít v Chomutově důstojné místo. Vizualizace: Ateliér Kopecký
Zajímavosti

Chomutov - Nové muzeum Pragovky vznikne v průmyslovém areálu v ulici Ctiborova v Chomutově spojením dvou nevyužívaných továrních hal a novostavbou otevřené haly mezi nimi.

V muzeu bude vystavena unikátní sbírka vozů značky Praga pana Příhody, která po dlouhých peripetiích zakotvila díky domluvě kraje, města a majitele sbírky právě v Chomutově.

Architektonické studio Ateliér Kopecký v současnosti zpracovává studii, na jejímž základě vznikne projekt propojením části industriálního areálu na muzeum. Dvě stávající haly vytvoří prostředí pro vystavování exponátů.

Novostavba otevřené haly bude svojí formou odkazovat na staré průmyslové objekty s vrchním osvětlením, ve kterých byly automobily kdysi vyrobeny a které poskytují pro muzeum ideální světelné podmínky. Prezentace studie proběhne 8. října 2020 v budově Oblastního muzea Chomutov.

„Jsem rád, že se konečně blížíme k finále realizace Muzea Praga a tato unikátní sbírka bude mít odpovídající prostory k tomu, aby ji mohla vidět veřejnost,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru