PŘEHLEDNĚ: Jak budou od příštího týdne fungovat školy?
ilustrační foto: CC0
Zajímavosti

ČR - Přinášíme přehled o přístupnosti škol od následujícího týdne.

Na provoz škol a školských zařízení se i nadále vztahuje manuál Provoz škol a školských zařízení ve školním roce 2020/2021 vzhledem ke covid-19, Metodika pro vzdělávání distančním způsobem a Metodika Ministerstva zdravotnictví pro nařizování karantény ve školách.

Z epidemiologického pohledu je zásadní zejména pravidelné větrání vnitřních prostor, a to v délce alespoň 5 minut během přestávek a zároveň jednou uprostřed každé vyučovací hodiny, popřípadě každých 30 min.

Pravidla nošení ochrany úst a nosu jsou stanovena u jednotlivých druhů škol a školských služeb. Školy v přírodě, adaptační kurzy, sportovní kurzy a školní výlety se nemohou konat. V případě konkrétních mimořádných situací spojených s onemocněním covid-19 je škola či školské zařízení vždy povinna postupovat podle pokynů krajské hygienické stanice (KHS) a dodržovat všechna aktuálně platná mimořádná opatření vyhlášená pro dané území příslušnou KHS nebo plošně Ministerstvem zdravotnictví (či vládou ve formě krizových opatření).

V případě, že se ředitel školy dozví o výskytu onemocnění covid-19 u zaměstnance školy nebo žáka, kontaktuje zaměstnance protiepidemického odboru nebo odboru hygieny dětí a mladistvých místně příslušné KHS.

ZÁKLADNÍ ŠKOLY

Od pondělí 30. listopadu začíná prezenční výuka na 1. stupni základních škol, tj. 1. až 5. třída dochází do školy a současně i prezenční výuka 9. tříd. Zároveň se tento den zahájí i střídání tříd 2. stupně a nižšího stupně víceletých gymnázií po týdnech, tzn. určená část celých tříd bude jeden týden přítomna ve škole a druhá část se v ten samý týden vzdělává distančně, další týden se skupiny vymění.

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY A JAZYKOVÉ ŠKOLY

Od středy 25. listopadu mají možnost individuální výuky 1+1, tj. žák + učitel.

STŘEDNÍ ŠKOLY, VOŠ A KONZERVATOŘE

Od středy 25. listopadu začíná prezenční studium závěrečných ročníků, zároveň bude možné realizovat praxe.

VYSOKÉ ŠKOLY

Od středy 25. listopadu je možnost praktické či laboratorní, experimentální a umělecké výuky pro poslední ročníky ve skupinách max. 20 studentů a realizace individuálních studijních plánů studentů doktorského studia (všechny ročníky).

 

Stravování: Distančně vzdělávaní dále pouze odběr, prezenčně vzdělávaní dále za dodržení pravidel pro neveřejné provozovny stravovacích služeb.

Školní družiny a školní kluby: Pro prezenčně vzdě-lávané žáky za dodržení homogenity skupiny stejné jako ve třídě. Není-li to z personálních důvodů možné, lze do jedné skupiny ve školní družině (nikoliv ve škol-ním klubu) zařadit žáky jednoho ročníku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru