První vodíkový vlak pro osobní dopravu na světě je v Česku!
Foto: Arriva
Zajímavosti

ČR - Společnost Alstom přestavuje během třetího a čtvrtého květnového týdne na několika místech po České republice a na Slovensku první a jediný vlak na vodíkový pohon na světě, jmenuje se Coradia iLint. Jde o vlak poháněný vodíkovým palivovým článkem, který vyrábí elektrickou energii pro trakci. Tento vlak s nulovými emisemi vydává nízkou hladinu hluku a jeho emise tvoří pouze pára a kondenzovaná voda.

Coradia iLint je speciálně navržena pro provoz na neelektrifikovaných tratích, a proto představuje ideální řešení pro mnoho českých a slovenských tratí, které zůstávají neelektrifikované. Prohlédnout si vlak a zeptat se na podrobnosti k jeho provozu mohou nejen pozvaní hosté, ale i veřejnost.

Alstom Coradia iLint Railshow představí toto inovativní a ekologické řešení mnoha regionálním a národním subjektům, ale také českým a slovenským cestujícím. Railshow odstartovala v úterý 17. května v hlavním městě Praze a pokračuje do dalších regionů České republiky a na Slovensko.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru