Chomutov - V Městské sportovní hale v Chomutově se konal v minulých dnech již 16. ročník tradiční prezentační výstavy středních škol a dalších vzdělávacích institucí Vzdělávání 2018 – „Vzdělávejte se pro růst“. Akci uspořádala Hospodářská a sociální rada Chomutovska, z.s. a Okresní hospodářská komora v Chomutově s podporou partnerů – Ústecký kraj, Statutární město Chomutov, město Jirkov, město Kadaň, obec Březno, Kultura a Sport Chomutov s.r.o., Industrie- und Handelskammer Chemnitz.

Výstava probíhala ve dvou sálech, byla určena především pro žáky 8. a 9. ročníků základních škol, jejich pedagogy a rodiče. Návštěvníci měli letos ve dnech 7. a 8. listopadu možnost seznámit se s nabídkou a prezentací třicítky vystavovatelů – zástupců středních škol a učilišť, Úřadu práce ČR, OHK Chomutov, HSR Chomutovska, IHK Chemnitz.

Ve středu 8. listopadu 2017 se při výstavě Vzdělávání 2018 uskutečnilo krajské kolo soutěže „T-PROFI – Talenty pro firmy“. Princip této soutěže je založen na účasti smíšeného soutěžního týmu sestávajícího ze tří žáků 5. třídy základní školy, tří žáků 2. ročníku střední školy a zástupce firmy jako kapitána týmu. Krajského kola se zúčastnily čtyři týmy z okresů Děčín, Chomutov, Teplice a Ústí nad Labem. Soutěžící dostali za úkol v časovém limitu tří hodin postavit funkční model - Výrobní linku s pásovým dopravníkem. Okres Chomutov reprezentovali žáci pátého ročníku ZŠ a MŠ Duhová cesta Chomutov, kteří zvítězili v okresním kole této soutěže, dále žáci Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov, Střední průmyslové školy Chomutov a Střední odborné školy energetické a stavební a střední zdravotnické školy Chomutov. Role kapitána týmu se zhostil a odbornou radu chomutovskému týmu poskytoval zástupce společnosti PULS Investiční s.r.o. Ing. Lukáš Fritsch. První místo a postup do celostátního kola vybojoval tým z okresu Ústí nad Labem, druhé místo získal tým okresu Teplice, třetí místo tým okresu Chomutov.

Výstavu oba dva dny provázel bohatý doprovodný program jednotlivých vystavovatelů, např. o ukázky robotiky, mechaniky, elektroniky, míchání koktejlů, služby kadeřnice, kavárnu, střelbu na terč, letecký trenažér, slaňování, ošetřování raněných a mnoho dalších.

Zaměření svého dalšího studia si letos přišlo vybrat a seznámit se s nabízenými obory více než 1630 žáků základních škol. Zástupci základních škol, vystavovatelé – zástupci středních škol i organizátoři zhodnotili i letošní ročník jako velice úspěšný a přínosný pro všechny zúčastněné strany.

1811rerstart2

Svou nabídku představili Gymnázium a střední odborná škola Duchcov, Gymnázium a střední odborná škola Klášterec nad Ohří, Gymnázium a střední odborná škola Podbořany, Gymnázium Chomutov, Gymnázium Kadaň, Městské gymnázium a základní škola Jirkov, Obchodní akademie a střední škola zemědělská a ekologická p.o. Žatec, Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most, Soukromá obchodní akademie Žatec, Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání s.r.o. Most, Střední lesnická škola Žlutice, Střední odborná škola energetická a stavební a střední zdravotnická škola Chomutov, Střední odborná škola Litvínov – Hamr, Střední odborná škola podnikatelská Most, Střední odborná škola pro Ochranu a obnovu ŽP – Schola Humanitas Litvínov, Střední odborné učiliště a Střední odborná škola SČMSD Žatec, Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Kadaň, Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola Chomutov, Střední škola diplomacie a veřejné správy Most, Střední škola EDUCHEM Meziboří, Střední škola letecké a výpočetní techniky Odolena Voda, Střední škola technická, gastronomická a automobilní Chomutov, Střední škola technická Most, Střední uměleckoprůmyslová škola a Základní umělecká škola Zámeček s.r.o., Plzeň, Střední uměleckoprůmyslová škola Karlovy Vary, Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola Most.

Organizátoři si tímto dovolují poděkovat všem partnerům, vystavovatelům, účastníkům za spolupráci a těší se na setkání při dalším ročníku výstavy a dalších akcích pořádaných Okresní hospodářskou komorou v Chomutově a Hospodářskou a sociální radou Chomutovska, z.s.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru