Cheb - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v restauračním zařízení Masný krám Krkovička v Chebu. Inspektoři uvnitř provozovny zjistili stopy po působení hlodavců a absenci řádných postupů pro regulaci škůdců. S ohledem na tato zjištění dostal provozovatel úplný zákaz užívání prostor.
Inspektoři SZPI zjistili výskyt trusu hlodavců na různých místech provozovny, konkrétně v prostorách skladu potravin, u zadních zásobovacích vrat či v umývárně, což svědčí o absenci odpovídajících postupů pro regulaci hlodavců. Provozovna nebyla řádně zajištěna proti vnikání škůdců, kteří se mohli dostávat dovnitř mezerou pod vraty, vedoucími do venkovních prostor.
Deratizaci prováděl provozovatel svépomocí, tedy bez využití služeb odborné společnosti, k čemuž používal sklápěcí pasti a jed proti hlodavcům, který se nacházel rozdrobený na podlaze a na regálu ve skladu potravin či na vozíku v umývárně.
Zanedbaná provozovna. FOTO: SZPI