TIP NA VÍKEND: Vydejte se na archeologickou procházku po Chebské pánvi
Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Chebsko - Ještě nemáte plány na víkend a patříte mezi milovníky regionální historie? Pak jste srdečně zváni na vycházku po archeologických lokalitách Chebské pánve. Akce se uskuteční v sobotu 5. srpna a průvodci na cestě z Třebeně do Františkových Lázní vám budou Michal Beránek a Klára Hanáková z Muzea Cheb.

Sraz bude v 10:15 hodin na vlakové zastávce v Třebeni. V obci navštívíte několik historických pohřebišť a následně si prohlédnete chebskou lidovou architekturu v Novém Drahově. Hlavním cílem naplánované trasy je pak mohylové pohřebiště z mladší doby bronzové u Žírovic. Celková délka trasy je odhadována na zhruba 10 kilometrů. Kvůli možné nepřízni počasí si nezapomeňte vzít nepromokavou obuv, oblečení do terénu a přibalte si i svačinu a pití. Podrobnější informace o vycházce najdete na webových stránkách Muzea Cheb, které je pořadatelem akce.

Vycházka je součástí cyklu přírodovědných akcí s názvem „Pojďte s námi do přírody”. V rámci něho je každoročně organizováno několik desítek přednášek, výstav či exkurzí v regionu západních Čech od Domažlic až po Jáchymov. Jedná se o nejrozsáhlejší projekt, jenž běží v chebském muzeu již od roku 2005.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru