Reprofoto z videa z policejního pátrání.
Karlovy Vary

Karlovarsko - V úterý 24. října letošního roku oznámila na obvodním oddělení Karlovy Vary-město dvaatřicetiletá žena, že pohřešuje svého šestadvacetiletého bratra ze Sokolovska, který se měl ovšem v současné době zdržovat v Karlových Varech, kde měl obývat bytovou jednotku společně se svým stejně starým známým.

O případu jsme psali ZDE.

"Oznámením se policisté začali okamžitě zabývat. Po prvotních šetřeních byl o den později, tedy ve středu 25. října, zadržen šestadvacetiletý muž z Karlovarska, který obýval bytovou jednotku společně s pohřešovaným mužem a byl podezřelý ze spáchání násilného trestného činu. Následně byla provedena domovní prohlídka bytové jednotky v Karlových Varech a také se uskutečnila pátrací akce v „Tuhnickém lese“, kde policisté pátrali po pohřešovaném muži," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O obvinění muže jsme informovali ZDE.

Po provedených úkonech kriminalisté zjistili, že v neděli 22. října v nočních hodinách došlo mezi šestadvacetiletými muži v bytové jednotce ke slovní rozepři. "Poté měl později zadržený šestadvacetiletý muž byt opustit a po několika minutách se do něj vrátit s úmyslem svého spolubydlícího usmrtit. Po příchodu do bytu měl přistoupit ke spícímu muži a začít ho škrtit. Škrcení měl zanechat až v době, kdy se šestadvacetiletý muž přestal hýbat a vykazovat známky života. Po tomto útoku měl v dopoledních hodinách poškozeného zabalit a z bytu s tělem odejít a vyhodit jej o několik ulic dále do kontejneru. Až do svého zadržení se měl šestadvacetiletý muž ukrývat v Praze či v sousedním Německu. Do Karlových Varů se měl vrátit z důvodu opatření finanční hotovosti," popsal mluvčí.

V pátek 27. října se uskutečnila rozsáhlá pátrací akce na skládce komunálního odpadu v Činově u Doupovského Hradiště. "S pátráním na skládce policistům výrazně pomohli kolegové z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, kterých bylo na místě několik desítek. Po několika hodinách bylo na skládce nalezeno lidské tělo ve značném stádiu rozkladu. Dle prvotního ohledání soudní lékařky a zjištění policejního orgánu by se mělo jednat o tělo pohřešovaného šestadvacetiletého muže," informoval Kopřiva.

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy.

"Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele. V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let," dodal Jakub Kopřiva.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru