Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Systémová a cílená finanční podpora subjektů působících v oblasti prevence kriminality a závislostního chování, tak to je jedna z priorit Karlovarského kraje. V rámci dotačního programu, který je určen pro obce a neziskové organizace, kraj letos rozdělí 2 miliony korun. Podpořeno bude na 24 projektů.

„Naším cílem je prostřednictvím vyhlašovaného dotačního titulu přispět k zajištění stability, udržitelnosti a rozvoji preventivních aktivit v Karlovarském kraji. Dotace jsou určeny na projekty z oblasti bezpečnosti a prevence, které se zaměřují výhradně na potlačování sociálně patologických jevů a zvyšují pocit bezpečí našich občanů. Pro letošní rok jsme na tyto účely vyčlenili z rozpočtu kraje 2 miliony korun. I zde, jako u mnoha dalších dotačních titulů, přesáhly požadavky žadatelů stanovenou alokaci, a to o více než 1 milion korun,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Celkem bylo přijato 29 žádostí, z toho 16 žádostí přišlo od obcí a 13 žádostí podaly nestátní neziskové organizace. Maximální výše dotace, kterou bylo možné získat, činila 150 tisíc korun. Každý z žadatelů mohl podat až 2 žádosti najednou. Návrh na rozdělení dotací předložila vedení kraje Komise bezpečnosti a prevence kriminality Rady Karlovarského kraje. Mezi podpořenými projekty je například bezpečnostní balíček pro seniory a zdravotně postižené, který připravilo město Karlovy Vary. Kraslice zase využijí prostředky z programu na realizaci kurzu sebeobrany pro ženy a dívky. Díky podpoře kraje proběhne v Chebu školení pedagogického personálu, zaměstnanců škol a strážníků, kteří budou lépe připraveni na možnost napadení školy aktivním útočníkem. Spolek Světlo Kadaň pak s pomocí dotace připraví příměstské tábory zaměřené na zmírnění či odstranění projevů rizikového chování dětí, osvětu v oblasti efektivního řešení zátěžových a krizových situací a prevenci kriminogenních jevů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru